Kulhuse Kultur- og Medborgerhus

Kulhuse Kultur- og Medborgerhus åbner udstillingssæsonen med fotokunst af Peter Kühn-Nielsen


Udstillingsrækken ”Kunst før Columbus” i Kulhuse Kultur- og Medborgerhus starter sæsonen lørdag den 15. og søndag den 16. april med udstilling af værker af fotograf Peter Kühn-Nielsen. Udstillingen er åben begge dage kl. 13 – 17. Om lørdagen kl. 13.30 fortæller kunstneren om arbejdet med værkerne, og han er derudover til stede under hele udstillingen. Der er gratis adgang.


Eksempel på Peter Kühn-Nielsens fotokunst

Peter Kühn-Nielsen går altid rundt med sit kamera på sig, og om sin arbejdsmetode siger han, at det der interesserer ham i den fotografiske proces, er skildringen af det øjeblik, hvor alt falder på plads inden for billedets grænser. Derfor sker beskæringen stort set i optagelsen, og indgreb i mørkekammer eller på computer er minimale.
På udstillingen vises billeder fra 1970´erne og – 80´erne samt farvefotografier fra tiden efter 2000 med motiver fra bl.a. Nørreport Station, Amsterdam, Berlin, New York og Washington D.C.
Nørreport Station har Peter Kühn-Nielsen fotograferet gennem mange år, og her har han især interesseret sig for de grafiske kvaliteter i stationens mure under nedbrydning og opbygning. Mange af Peter Kühn-Nielsens billeder er også typisk taget på rejser – han fremhæver selv, at netop her er øjne og sanser åbne for alle de nye indtryk.   
Peter Kühn-Nielsen blev hædret som Årets Rudersdalkunster i 2020, hvor han blev fremhævet som øjeblikkets mester. Han indfanger i stramme kompositioner roen og det unikke i et splitsekund i hverdagens omskiftelige og tumultariske liv. Selv peger han på det zen-agtige i sine billeder.
Peter Kühn-Nielsen har udstillet på Charlottenborgs Forårs- og efterårsudstilling, på Kunstnernes Efterårsudstilling, på museer, biblioteker og kulturhuse rundt om i Danmark. Han er repræsenteret på Det Nationale Fotomuseum og Kunstmuseum Brandts. Han underviste i fotografering på Københavns Universitet fra 1980 til 2009Eksempel på Peter Kühn-Nielsens fotokunst

Om Kunst før Columbus I sommerhalvåret arrangerer vi en perlerække af kunstudstillinger i Kulhuse Kultur- og Medborgerhus. Navnet ”Kunst før Columbus” er inspireret af vores skønne beliggenhed lige før den hyggelige lille færge Columbus, som i sommerhalvåret sejler i pendulfart mellem Kulhuse og Sølager og i løbet af få minutter forbinder Hornsherred med Halsnæs. Adressen er Gl. Kulhusvej 149, 3630 Jægerspris