Kulhuse Kultur- og Medborgerhus

Kunstudstilling med billedkunstner Merete Eliassen

I weekenden den 13. og 14. maj 2023, kl. 13 – 17 udstiller Merete Eliassen i Kulhuse Kultur- og Medborgerhus   Der er fernisering om lørdagen kl. 13.30, hvor kunstneren fortæller om værkerne. Derudover er kunstneren tilstede begge dage.


Billede af Merete EliassonMerete Eliassen er uddannet tekstil-og billedkunstner og har gennem årene skiftet mellem at arbejde med billedudtryk i tekstil/vævning og på papir og lærred.
I dag arbejder Merete Eliassen med forskellige materialer og teknikker på papir og lærred og udforsker billedudtrykket med tegning, collage og maleri. Hun bruger farvekridt/pasteller, tusch, blyant, gouache, akvarel og akrylmaling, nogle gange hver for sig, andre gange blandet.
Erindring om landskab, natur, arkitektur og mennesker er inspiration til motiv og udtryk; i store abstrakte flader, i små formater med underfundige figurative indslag eller hvor figurative elementer fremhæves i tegning med tusch. Tyndt kina-og japanpapir limes sammen i flere lag til lange papirbaner og små landskabscollager bliver sat sammen af iturevne tegnede og malede flader.
Merete Eliassen har lavet en del billeder på ”rispapir”, japanpapir og kinapapir. Mange af disse er høje og smalle ”baner”, ca. 180 cm høje. Det tynde skrøbelige fugtes, spændes op og tørres. Derefter bearbejdes det med tusch, vandopløselige pasteller og oliepasteller. Det færdige billede består af 2-3 lag papir som under processen limes sammen og billedfladen bearbejdes i flere omgange. Det tynde papirs stoflighed og indtryk af skrøbelighed udgør en vigtig del af udtrykket, mens en lamineringen giver det færdige arbejde styrke og robusthed. Træerne i de høje papirbilleder er en videreførelse af et tema Merete Eliassen startede med for nogle år siden, i helt små formater. På udstillingen visse et udvalg af træerne i forskellige størrelser. Derudover vil der på udstillingen også vises billeder i mixed media/collager.