Kulhuse Kultur- og Medborgerhus

Kunstudstilling med malerier af Mette Holmskov.Billede af Mette Holmskov

Lørdag den 6. og søndag den 7. august 2022 kl. 11- 16 udstiller vi malerier af kunstner Mette Holmskov. Lørdag kl. 11.30 fortæller Mette Holmskov om værkerne og kunstneren er derudover til stede begge dage.

Mette Holmskov er oprindeligt uddannet på Kunsthåndværkerskolens keramiklinje. Allerede fra barnsben fik hun de første oplevelser med kunsten, idet hendes far både var maler og billedhugger og hun er vokset op i et hjem, hvor alle materialer var tilgængelige.

Mette Holmskov fortæller, at hun tidligt i livet kom med på udstillingsbesøg og tidligt har skulle tage stilling til kunsten. Hun har altid tegnet og malet, men søgte ind på Kunsthåndværkerskolen frem for Akademiet, fordi hun dengang troede, at man bedre kunne klare sig økonomisk med et håndværk. Men det var alligevel maleriet, der fik overtaget.

Naturen er den store inspirator for Mette Holmskov. Hun bor på landet i Nordsjælland, hvor hun går og cykler ud i naturen med skitseblokken. Samtidig har hun et sommerhus på Askø, hvorfra de fleste skitser med hav er lavet. Når hun kommer hjem i værkstedet, bliver de mange skitser omdannet til oliemalerier.

 Der er gratis adgang til udstillingen.

Kontaktoplysninger
Koordinator: Gitte Krogsgaard, tlf. 2848 9464 og mail gitte.krogsgaard@outlook.dk

Om Kunst før Columbus
I sommerhalvåret arrangerer vi en perlerække af kunstudstillinger i Kulhuse Kultur- og Medborgerhus. Navnet ”Kunst før Columbus” er inspireret af vores skønne beliggenhed lige før den hyggelige lille færge Columbus, som om sommeren sejler i pendulfart mellem Kulhuse og Sølager og i løbet af få minutter forbinder Hornsherred med Halsnæs. Adressen er Gl. Kulhusvej 149, 3630 Jægerspris