Kulhuse Kultur- og Medborgerhus

Bente Theilsby udstiller tekstilkunst

Tekstilbillede, Istambul af Bente Theilsby

Kunst før Columbus viser flot tekstilkunst af Bente Theilsby i Kulhuse Kultur- og Medborgerhus i weekenden den 12. og 13. august 2023, kl. 13 – 17. Der er fernisering om lørdagen kl. 13.30, hvor kunstneren fortæller om værkerne. Derudover er kunstneren til stede begge dage.

Tekstilkunstner Bente Theilsby fortæller om sig selv: ”Jeg lukkede min konsulentvirksomhed for ca. 15 år siden og fik så tid til at arbejde med mit kreative gen. Jeg blev fanget af tekstilkunsten, som gav mig mulighed for at udleve min drøm om helhjertet at arbejde med kunst. I dag er det min store passion at skabe tekstilbilleder. Mine billeder afspejler en innovativ og legende tilgang til tekstiler, der bliver brugt på mange nye måder i forhold til hvad man typisk ser. Tekstilerne anvender jeg så der kommer en fin struktur i billederne og mange detaljer med fine farvesammensætning.

Bente Theilsby Iransk skriver anno 1755

Jeg ser motiver til mine billeder overalt: i naturen, under rejser, fotografier, kunstudstillinger, digte og hvad der ellers inspirerer og fanger min fantasi.

Når jeg har et ”billede på nethinden” så går den kreative proces i gang. Jeg tegner skitser, vælger farver, materialer og jeg ”forsvinder” ind i arbejdet. Ofte havner jeg et andet sted end jeg havde forestillet mig og det er bl.a. denne proces, som gør det spændende og udfordrende at arbejde med tekstilkunst.

Jeg håber, at mine billeder vil være med til at udbrede interessen for samt anerkendelse af tekstilkunst.”