Kulhuse Kultur- og Medborgerhus

Billedkunstner Annelise Pio udstiller akvarelmalerier

Kulhuse Kultur- og Medborgerhus i weekenden lørdag den 8. og søndag den 9. juli 2023, kl. 13-17.Lørdag kl. 13.30 er der fernisering, hvor Annelise Pio fortæller om arbejdet med værkerne. Derudover er hun til stede under hele udstillingen.Hare af Annelise Pio

Annelise Pio for tæller om sig selv: ”Man skal brænde for det, når man maler akvarel, såvel som alt andet i livet, man kunne kaste sig over. For mig er akvarellen blevet et omdrejningspunkt. Det er her, jeg henter energien og begejstringen, når de flydende farver bevæger sig på papiret og danner figurer og mønstre. Det er her, lyset bryder frem ved siden af de dybe kontraster. Det er selve akvarellens sjæl.

Jeg har ikke altid malet akvarel. Jeg er cand. mag med historie som hovedfag. Historie er min anden store passion. Det bragte mig videre indenfor forlag og senere magasinpressen.  Det var her, at jeg mødte nogle fantastiske engelske akvarelmalere, der illustrerede for mig. Det blev til mange besøg i det engelske og jeg sad ofte målløs og betragtede dem male. Jeg måtte lære det, så jeg tog efter kyndig vejledning og gode råd til Weobley, hvor Bob Kilvert underviste i akvarel.  Og var jeg på forhånd vakt for akvarellens mysterier, så var der ingen vej tilbage nu. Det var kærlighed ved første penselstrøg.  Det var ikke nemt, men det går jo nemmere, hvis man kaster en stor del energi ind. Og det var ikke svært. Jeg kunne male døgnet rundt, og de måtte også af og til ud og hente mig i studiet, hvor jeg fortabte mig i papir og pensler allerede inden morgenmaden. Det blev ikke anderledes, da jeg kom hjem til familien. Mine sønner taler stadig om mine brændte frikadeller. Jeg tabte ofte tiden og glemte maden, som jeg havde sat over. Og så kunne jeg jo lige tage et par penselstrøg. Det blev til mange besøg på Weobley hos Bob. 

Få år senere tog mit liv en alvorlig drejning, og jeg skulle finde et nyt arbejdsliv.  Beslutningen var ikke svær, jeg ville leve af at have en pensel i hånden, og det har jeg gjort lige siden.”

Annelise Pio er kendt for sine akvareller og har en lang række udstillinger bag sig. Hun underviser i København og Nordsjælland såvel som på forskellige kurser i udlandet. Hun har skrevet om akvarel til forskellige blade og magasiner, bl. a. Havelivet og i UK Leisure Painter.

Der er gratis adgang til udstillingen.